Eerst nog zon

De zomer laat zich de komende dagen veelal van zijn beste kant zien met hoge temperaturen en flinke zonnige perioden. Vooral morgen valt voor een groot deel van het land uit de toon wanneer een regenzone van west naar oost overtrekt. De storing van morgen behoort bij een depressie bij Schotland die onderdeel is van een complex van lagedrukgebieden langs het noordwesten van de Britse eilanden. Deze lage druk blijft de komende periode in stand. Tegelijkertijd bevinden hogedrukgebieden zich veelal boven Duitsland, de Oostzeeregio en Scandinavië. Tussen beide bolwerken in wordt vandaag – en na een kort intermezzo ook weer vanaf dinsdag – warme lucht van boven Zuid-Europa aangevoerd.

Vanmiddag liggen de maximumtemperaturen tussen 24 en 27 graden. Doordat er een matige zuidoostenwind staat, is het op de stranden net zo warm. De zon schijnt, maar wordt wat versluierd door hoge bewolking. Vanavond laat en vannacht trekt vanuit het westen de al eerder genoemde regenzone binnen.

Morgenmiddag en avond klaart het vanuit het westen langzaam weer op. Vooral in het westen breekt de zon waarschijnlijk nog even door. Bij weinig wind wordt het rond 21 graden.

Maandag schijnt overal weer af en toe de zon en is het vrijwel overal droog. Daarna wordt het warmer, met op woensdag bijna 30 graden in het binnenland.