Warm, droog

Augustus lijkt met zomerweer te beginnen. Na het weekend breekt de zon goed door en warme lucht uit Zuid-Europa weet door te dringen tot ons land. Misschien komt de temperatuur volgende week wel uit op een tropische 30 graden.

Vanavond koelt het echter snel af. Er hangt wel wat bewolking, maar die is behoorlijk dun en kan daardoor niet als deken fungeren. Landinwaarts koelt het af tot een graad of 10. Bij weinig wind vormen zich ook enkele mistbanken.

Morgenochtend warmt het snel op. De zon breekt door de sluierbewolking en het blijft droog. De zuidelijke wind is zwak tot matig en bereikt ’s middags aan zee even windkracht 4. In de loop van de middag kan de wind op de stranden draaien naar het westen en voor enige verkoeling zorgen. Met 23 à 24 graden op de Wadden en 25 tot 27 graden elders is het een warme dag.

Morgenavond neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de nacht naar zondag valt er wat regen. Ook zondagochtend valt er nog wat regen, vooral in de oostelijke helft van het land. In de loop van de dag komt vanuit het westen de zon tevoorschijn.

Maandag blijft het op een enkel buitje na droog en wordt het 21 of 22 graden. Vanaf dinsdag schiet de temperatuur omhoog en zo wordt het in de loop van de week behoorlijk warm. Een lokale onweersbui is niet helemaal uitgesloten.