Twee doden bij aanslag Spanje

Bij een bomaanslag op het eiland Mallorca zijn gisteren twee agenten van de Spaanse Guardia Civil gedood. Dit heeft de Spaanse politie bekendgemaakt. De autobom ontplofte bij een politiekazerne, later is een tweede bom gevonden en onschadelijk gemaakt. De aanslag komt een dag nadat in Noord-Spanje een andere kazerne op een soortgelijke manier was aangevallen. Daarbij vielen geen doden. De politie houdt de Baskische terreurbeweging ETA, die vandaag precies vijftig jaar geleden is opgericht, verantwoordelijk voor de aanslag. Na de bomaanslag sloot de politie twee uur lang de luchthaven van Palma de Mallorca en alle havens op het eiland om te voorkomen „dat de terroristen zouden kunnen vluchten”. Duizenden toeristen werden getroffen door de maatregel, doordat vliegtuigen naar het eiland terug werden gestuurd of omgeleid naar andere Spaanse eilanden. (Reuters)