Overige films

Master and Commander: The Far Side of the World (Peter Weir, 2003, VS). In historische spektakelfilm jaagt een Engelse kapitein van de Royal Navy anno 1805 op een Frans oorlogsschip voor de kust van Zuid-Amerika. Naast effectieve actie veel educatieve aandacht voor historische details en de minder aangename kanten van het leven aan boord. Met Russel Crowe als de kapitein en Paul Bettany als de scheepsarts. RTL5, 20.30-22.55u.

Shanghai Knights (David Dobkin, 2003, VS/Engeland/Tsjechië). In het komische vervolg op Shanghai Noon komen Jackie Chan en Owen Wilson terecht in Victoriaans Londen, waar ze worden bijgestaan door Arthur Conan Doyle, koningin Victoria ontmoeten, en een potje martial arts op Jack the Ripper loslaten. Chan brengt een ode aan de komiek Harold Lloyd door in een scène te gaan hangen aan de wijzers van de Big Ben – een verwijzing naar Safety Last! (1923). Eén, 21.05-22.55u.

The Doors (Oliver Stone, 1991, VS). Grootscheepse reconstructie van de periode 1967-1971, toen rockzanger Jim Morrison als sjamaan en dionysische hogepriester zijn publiek de weg wees naar seksuele anarchie, verdoemde poëzie en moord op het vermolmde establishment van gecompromitteerde vaders. Met Val Kilmer. RTL7, 22.25-1.10u.