op nrcnext.nl

Lowlands = ....

Elk jaar omschrijft een schrijver of journalist het Lowlandsgevoel. Dit jaar gaan 25 studenten fotografie op pad om zoveel mogelijk ‘Lowlandsgangers’ te vragen naar het woord dat voor hen popfestival Lowlands het beste omschrijft. Maar hoe kun je de resultaten het beste weergeven? Daar hebben we een wedstrijd van gemaakt. Goede ideeën? Laat een reactie achter op de site.

Scoutingmuziek

Het fluitriedeltje uit ‘Down Under’ van de Australische band Men At Work zou afkomstig zijn van het scoutingliedje ‘Kookaburra Sits in the Old Gum Tree’. Tenminste, dat beweert Larrikin Music die in 1934 de rechten van het liedje zegt te hebben gekocht van de schrijfster. Zij klagen de band aan wegens plagiaat.

Oekraïne heeft talent

Kseniya Simonova won onlangs met haar zandanimatie de Oekraïense versie van het televisieprogramma Britain’s Got Talent. Een lichttafel, zand en twee handen, meer heeft de 24-jarige performancekunstenares niet nodig. Mensen in het publiek begonnen spontaan te huilen. Oordeel zelf op de site.