Nieuw leven voor Lemonheads

cd pop Lemonheads:Lemonheads

cd pop

Lemonheads:Lemonheads ****

Dat Evan Dando na ongeveer tien verloren jaren (drugs, muzikale verwording) zijn oude band The Lemonheads nieuw leven gunt, is verrassend. Dando ís The Lemonheads, want van de oude bezetting is verder niemand aanwezig. Op de nieuwe titelloze cd wordt hij bijgestaan door oud-leden van punkgroep The Descendants.

Verder lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan: Dando is goed bij stem en zingt als altijd, alsof hij iets vertraagd wordt, met zwoel maar gruizig effect. Dando’s pre-grunge-stijl wordt gedegen uitgevoerd, in gelijkmatig dravend tempo. De liefde voor country blijkt uit Baby’s Home, over hoe je een paard doodschiet als het kreupel is – maar wat doe je met een kapot huwelijk: ‘Who does the firing?’

‘I can make it on my own’, zingt Dando: goed nieuws uit de mond van een man die verschillende drugsverslavingen en Courtney Love overleefd heeft.

Lemonheads treedt op 25/10 op in de Melkweg, Amsterdam.

Rectificatie / Gerectificeerd

CORRECTIES

In het CS van 30 juli stond abusievelijk de recensie van een cd van The Lemonheads uit 2006. Een recensie van de nieuwe cd staat nu op pagina 2.

    • Hester Carvalho