Muziek - En Verder

Zeister Muziekdagen

Van 8 t/m 22 augustus wordt het vierde lustrum van de Zeister Muziekdagen gevierd met concerten en masterclasses, uitgevoerd en verzorgd door vermaarde musici. Alexander Pavlovsky - primarius van het Jerusalem Quartet - maakt bij het twintigjarig bestaan van het festival zijn debuut als artistiek leider. Hij brengt een drietal kwartetten van wereldfaam mee: het Quatuor Ysaÿe, het Prazák Quartet en het Jerusalem Quartet. In de Zeister Muziekdagen is traditiegetrouw ook plaats voor jonge musici: Uit Rusland komt het Atrium Quartet, winnaar van veel prestigieuze muziekprijzen. Alle concerten worden gegeven in de Kerk van de Evangelische Broedergemeente te Zeist; aanvang 20u15. Inl/res www.zeistermuziekdagen.nl of 0343-538849

Robeco Zomerconcerten

De serie Robeco Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw begint in augustus met onder meer een concert van de King’s Singers (4 augustus) en werken van Pergolesi door La Sfera Armoniosa o.l.v. Mike Fentross (6 augustus). Inl. www.robecozomerconcerten.nl

Int. Holland Music Sessions

The International Holland Music Sessions ontvangt ruim honderd pianisten, violisten, cellisten en een groot aantal docenten tijdens het 22ste zomerfestival dat nog duurt t/m 15 augustus. Voor een compleet overzicht van concerten: Inl www.tihms.com

Westerkerkconcerten

Toporganist Jos van der Kooy geeft in de Amsterdamse Westerkerk van 3 t/m 8 augustus dagelijks lunchconcerten met orgelwerken van J.S. Bach. Aanvang: 13u, toegang gratis.

RAW Rhythm Festival

Het RAW Rhythm Festival is een vooruitstrevend live/dance festival waar twee dagen de nieuwste acts op het gebied van dance-, hiphop-, soul-, en popmuziek een podium krijgen. Het festival geldt als opvolger van het vroegere Drum Rhythm Festival. Op de zes podia staan tijdens deze eerste editie onder andere: Dizzee Rascal, Stephanie McKay, Herbalize It, Jiggy Djét, Chuckie vs. Lil Jon met Damaru, Jeugd van Tegenwoordig, Ziggi & The Renaissance Band & Maikal X en Roni Size & MC Jakes. Er is gerekend op ruim 6500 bezoekers per dag. 31 juli en 1 aug, Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam.

De Nazaten

Muziek die goed is voor je hoofd, je hart en je heupen. De Nazaten brengen heftig swingende Tropi-jazz. Inmiddels hebben zij daarin een volstrekt eigen geluid ontwikkeld, en ontvingen zij al vele internationale gasten in hun midden. Naast Surinaamse en Caribische traditionals spelen de Nazaten eigen werk in het Vondelpark Openluchttheater. Dat biedt elke zomer een afwisselend programma van theater, dans, cabaret en muziek. 2 aug 15u, Amsterdam.

Robeco Jazzcafé

De jonge zangeres Kim Hoorweg leverde onlangs haar tweede album af: My Recipe for a Happy Life. De dochter van pianist Erwin Hoorweg laat zich daarop horen met eigen, aanstekelijke nummers, die stuk voor stuk invloeden bevatten uit de pop, latin en soul. Maar ook jazz; ze debuteerde op haar 14de met jazzstandards. Dit concert treedt ze op met jazzpianist Karel Boehlee en saxofonist Tom Beek. 31 juli, 19u en 21u, Concertgebouw, Amsterdam.

Schollenpop

Het Scheveningse Zuiderstrand wordt voor een dag omgetoverd tot een uniek festivalterrein tijdens Schollenpop. Er zijn optredens geprogrammeerd van Van Dik Hout, de Britse groep The View, De Staat, Johan en Miss Montreal. Schollenpop bestaat sinds 1997 en is gratis toegankelijk.

1 aug, 12u, Scheveningen.