Jumbo haalt meer omzet

Stunten met lage prijzen en de introductie van een eigen huismerk hebben supermarktketen Jumbo uit Veghel extra omzet bezorgd. Het bedrijf van de familie Van Eerd boekte het eerste half jaar van 2009 een omzetgroei van 4 procent. Als het resultaat van de 4 nieuwe winkels die in deze periode zijn geopend wordt meegerekend, kwam de omzetgroei uit op 5,2 procent. In totaal bedroeg de omzet 824 miljoen euro.

Volgens financieel topman Ton van Veen zal de totale groei in het komende half jaar verder oplopen, omdat er nog 5 winkels geopend zullen worden. Voor heel 2009 verwacht hij een omzetgroei die „enkele procentpunten” boven de halfjaarcijfers zal uitkomen.

Het bedrijf dat nu met 124 winkels een marktaandeel heeft van „iets boven de 5 procent”, zal zijn marktaandeel dit jaar verder uitbreiden, verwacht Van Veen. In 2008 behaalde Jumbo 1,47 miljard omzet en 23 miljoen euro winst.