Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Jacob Zuma schikt met Britse krant

Londen, 31 juli. - President Jacob Zuma van Zuid-Afrika heeft gisteren een schadevergoeding geaccepteerd van het Britse dagblad The Guardian, dat in maart in een artikel had gesuggereerd dat Zuma schuldig is aan verkrachting en corruptie. Zuma, die een rechtszaak had aangespannen tegen The Guardian, ontvangt volgens zijn advocaten een ”zeer aanzienlijk” bedrag. Zuma is herhaaldelijk beschuldigd van verkrachting van een hiv-besmette vrouw en van corruptie. Hij werd in 2006 echter vrijgesproken.