Iraakse troepen treden hard op tegen Iraanse ballingen

Bagdad. De Iraakse regering heeft gisteren verklaard dat zes Iraniërs om het leven zijn gekomen bij een confrontatie tussen Iraakse veiligheidstroepen en Iraanse ballingen in de omgeving van Bagdad. Het incident heeft tot bezorgdheid geleid dat het Iraakse leger, dat na de terugtrekking van het Amerikanen zelf verantwoordelijk is voor de veiligheid, buitensporig geweld gebruikt. De confrontatie vond dinsdag plaats bij kamp Ashraf, ten noorden van Bagdad. Het kamp, waar ongeveer 3.500 Iraniërs leven, werd opgezet in 1986 om Iraniërs te huisvesten die de Iraakse leider Saddam Hussein hielpen in diens oorlog tegen Iran. De huidige, shi`itische regering in Irak heeft verklaard dat zij kamp Ashraf wil sluiten en de 3.500 bewoners wil uitzetten. De Iraniërs zijn bang dat zij in Iran vervolgd worden. Bagdad heeft een onderzoek aangekondigd naar het incident.