Flinke winstdaling voor Reed Elsevier

Rotterdam. Reed Elsevier wil nieuwe aandelen uitgeven om zijn schuld aanzienlijk te verlagen. Dat maakte de Brits-Nederlandse uitgever van wetenschappelijke, juridische en zakelijke informatie gisteren bekend. Reed Elsevier zag zijn winst over het eerste half jaar van 2009 met meer dan de helft dalen naar 183 miljoen euro. De omzet was 3,4 miljard euro, 8 procent meer dan in het eerste half jaar van 2008. Reed Elsevier heeft een schuld van circa 6 miljard euro, die het bedrijf hoopte te kunnen aflossen met de verkoop van zijn tijdschriftendivisie Reed Business Information. RBI geeft in Nederland onder meer Elsevier en FEM Business uit en in de VS het entertainmenttijdschrift Variety. De verkoop mislukte. Reed Elsevier wil nu alleen een deel van de tijdschriften in de VS verkopen.