F1-races vanaf 2010 mogelijk met drie auto`s per team

Londen. De renstallen in de Formule 1 bekijken de mogelijkheid om vanaf volgend jaar met drie in plaats van twee auto`s per team aan races deel te nemen. De in de FOTA verenigde teams verwachten dat de Formule 1 daarmee aantrekkelijk wordt voor het publiek. Na het wegvallen van BMW, dat gisteren zijn afscheid uit de F1 aankondigde, en de komst van drie nieuwe teams, telt de F1 volgend jaar vooralsnog twaalf renstallen. Met mogelijk 36 auto`s aan de start. Een verandering voor volgend jaar die al vaststaat is het afschaffen van het bijtanken tijdens de race. De auto`s moeten vanaf 2010 voldoende brandstof aan boord hebben om de finish te kunnen halen. Een belangrijke verandering dit seizoen is dat er weer met profielloze banden (slicks) mag worden gereden.