Eigentijds Belgisch Zilver

Het Zilvermuseum Sterckshof geeft elk jaar een Belgische zilversmid de opdracht een kunstwerk te maken voor de collectie. Topstuk is DAS kUchenBOOT, een tafelmiddenstuk van modern edelsmeedkunst en Japans lakwerk in de vorm van een onderzeeër.

Schoonhoven

Het Zilvermuseum Sterckshof geeft elk jaar een Belgische zilversmid de opdracht een kunstwerk te maken voor de collectie. In het Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum is nu een overzicht te zien van die opdrachten. Topstuk is DAS kUchenBOOT, een tafelmiddenstuk van modern edelsmeedkunst en Japans lakwerk in de vorm van een onderzeeër. Ook is de expositie Meesterstukken met de eindexamenwerkstukken van leerlingen van de Schoonhovense Vakschool voor goud - en edelsmidkunst.

T/m resp. 22 nov en 11 okt, Kazerneplein 4. Di-zo 12-17u