'Biertop' in Witte Huis over racisme

‘Biertop’ in Witte Huis over racisme . Washington, 31 juli. De Amerikaanse president Obama drinkt in de tuin van het Witte Huis bier met v.l.n.r vicepresident Joe Biden, Harvard-hoogleraar Henry Louis Gates Jr. en politiesergeant James Crowley. Obama had hen uitgenodigd nadat deze maand nationale ophef ontstond over de arrestatie van Gates, toen die werd aangezien voor een mogelijke inbreker in zijn eigen huis. Volgens Gates was hij het slachtoffer van raciale vooroordelen binnen de politie, maar die stelde dat Gates zich onbeschoft had gedragen. Obama veroordeelde de arrestatie van zijn vriend aanvankelijk als „stom”, maar betreurde deze woordkeuze later en nodigde alle betrokkenen uit voor een biertje. Foto AFP U.S. President Barack Obama (R) sits down for a beer with Harvard scholar Henry Louis Gates (2nd L), Cambridge, Massachusetts, police Sergeant James Crowley (2nd R) and Vice President Joe Biden to try to start a dialogue on better race relations in the Rose Garden at the White House in Washington, July 30, 2009. Crowley arrested Gates for disorderly conduct in his own home July 16 while investigating a report of a burglary in process. Obama inflamed tensions by saying police had "acted stupidly," prompting him to back down from the remark. REUTERS/Jim Young (UNITED STATES POLITICS CRIME LAW) REUTERS