8 films over lesbiennes

1Imagine You and Me Volgens de wetten van de romantische komedie bewandelt deze film een woeste weg, waarbij het traditionele sprookje van het heteroseksuele stelletje via een prettige no-nonsense aanpak wordt vervangen door de lesbische liefde. De film is een bont boeket, niet voor niets is een bloemenzaak het centrum van de wereld, van grapjes en invallen en de befaamde Engelse wisecracks. (Ol Parker, 2005).

2Tipping the Velvet Tipping the Velvet speelt zich af in 1890. Nan Astley werkt in het kustplaatsje Whitstable in een oester-restaurant. Bij een bezoek aan het variététheater raakt ze onder de indruk van Kitty Butler, een vrouw die als man optreedt. (Jonathan Dayton en Valerie Faris, 2006).

3Loving Annabelle Loving Annabelle gaat over de verboden liefde tussen een lerares en een leerlinge op een katholiek meisjesinternaat. (Katherine Brooks, 2006)

4Nina’s Heavenly DelightsNina Shah, half Hindoestaans, half Schots, keert terug naar Glasgow om er het curry restaurant van haar nu overleden vader voort te zetten. Samen met de vrolijke Lisa. (Pratibha Parmar, 2006).

5When Night is Falling Een simpel lesbisch liefdesverhaaltje, vermengd met geloofsdilemma’s. Jonge theologe moet kiezen tussen carrière aan protestants college en liefde voor circusmeisje. (Patricia Rozema, 1994)

6Better than Chocolate In deze romantische komedie bedrijft een paar voor het eerst de liefde in een hippiebus. Maar dan komt de moeder onverwacht binnen. Snel aankleden, dus, en doen alsof er niets aan de hand is. Totdat de moeder een doos vol dildo’s vindt. Het zou allemaal te flauw en te ouderwets voor woorden zijn, wanneer het paar niet toevallig uit twee meisjes zou bestaan. (Anne Wheeler, 1999)

7The World UnseenTwee vrouwen gaan een onmogelijke liefde aan in het Zuid-Afrika van 1952 als de apartheid nog hoogtij viert. (Shamim Sarif, 2007)

8I Can’t Think Straight De Jordaanse Tala staat op het punt om te gaan trouwen op traditionele wijze. Tijdens haar verblijf in Londen ontmoet ze echter Leyla, op wie ze verliefd wordt. Haar culturele achtergrond blijkt een te grote horde. Tala reist terug naar Jordanië en laat Leyla met een gebroken hart achter. (Shamim Sarif, 2007)

The World Unseen en I Can’t Think Straight, beide van regisseur Shamim Sarif draaien nu in de bioscoop.

De rubriek ‘de lijst’ geeft kunstuitingen bij het nieuws. De aanleiding van vandaag: de Gaypride.