4 redenen om tv te kijken

1 scheepje varen

Master and Commander: the far side of the world

RTL 5, 20.30-22.55u.

Verfilming van twee van de populaire boeken van de Engelse schrijver Patrick O’Brian. Russell Crowe speelt de kapitein van HMS Surprise dat anno 1805 voor de kust van Zuid-Amerika jaagt op een Frans fregat. Veel aandacht voor historische details en de minder aangename kanten van het leven aan boord in deze epische zeeslagfilm. (Peter Weir, 2003)

2 eredivisie

NOS Sportjournaal

Ned. 3, 22.30-22.55u.

De aftrap van het nieuwe Eredivisie seizoen. De samenvattingen van de wedstrijden zijn te zien in het late Sportjournaal, gepresenteerd door Henry Schut.

3 politiefilm

The Negotiator

BBC 1, 23.20-01.35u.

Genieten met Samuel L. Jackson en Kevin Spacey in politiefilm over een onderhandelaar in gijzelingszaken. Hoofdpersoon wordt er door corrupte collega’s ingeluisd en transformeert zelf tot gijzelnemer. Geïnspireerd op ware gebeurtenissen in St. Louis. Verder nogal clichématige politiefilm. (F. Gary Gray, 1998)

4 Thriller op de piano

La tourneuse de pages

Ned. 2, 23.40-01.05u.

Een wraakfilm waarin geen bloed vloeit, zo zou je La tourneuse de pages het beste kunnen typeren. Een ijzige film waar je het warm van krijgt. Net zo berekenend als zijn hoofdpersoon (prachtige rol van Déborah François) leidt regisseur/scenarist Denis Dercourt ons door zijn met veel elegantie uitgevoerde psychologische thriller waarin je bij het eerste beeld al weet dat dit niet goed gaat aflopen. Opwindend, klassiek opgebouwd, vol suspense en met koele kleuren, die bij de hoofdpersoon passen. (Denis Dercourt, 2006)