Warmer nrc kookt vis op de barbecue

Na de buien van vandaag, die voornamelijk in de noordelijke helft van het land vielen, wordt het vanavond vrijwel overal droog. De laatste buien zullen in de loop van de avond ook het Waddengebied verlaten. De wind neemt verder af en onder een vrijwel heldere hemel wordt het fris. Landinwaarts koelt het vannacht af naar een graad of 10.Morgen is het weer overal droog en wordt het met meer zon warmer dan vandaag, rond 22 graden. Het waait ook minder hard, hooguit een matige zuidwestenwind kracht 3. Zaterdag wordt het nog warmer maar dan volgen ’s avonds en in de nacht op zondag weer buien, waarna het weer wat frisser is. Op de lange termijn lijkt zich echter wel een stabielere zomerperiode aan te kondigen. Het is nog ver weg dus is er enige voorzichtigheid geboden, maar volgende week bouwt de luchtdruk in onze omgeving snel op. Een uitloper van een hogedrukgebied in de buurt van de Azoren op de Atlantische Oceaan strekt zich in de loop van de week via Nederland uit richting Oostzee. Hiermee wordt een blokkade opgeworpen voor storingen die telkens vanaf de Noordzee Nederland binnen wisten te dringen. Het blijft dan droog en met veel zon gaan de temperaturen ook gestaag omhoog naar ruim boven de 25 graden. Zo zou het toch nog goed kunnen komen met de zomer in eigen land.