Paradijselijk sporten met betere bewegingsregistratie

game * * * *

Wii Sports Resort (Wii)

Ontwikkeld en uitgegeven door Nintendo

De Wii werd een fenomeen nadat Nintendo het apparaat tweeëneenhalf jaar geleden op de markt bracht. Het schijfje met sportspelletjes, Wii Sports, liet zien dat games sociaal, actief en toegankelijk kunnen zijn. Maar het was ook meteen duidelijk dat de bewegingsgevoelige sensor in de Wii-afstandsbediening beter had gekund. Het was leuker om midden in de huiskamer theatraal rond te springen, maar eigenlijk kon je net zo goed gaan zitten en wat uitgekiende polsbewegingen maken.

Enerzijds als vervolg op het succes van Wii Sports, anderzijds om de zwakke punten te verbeteren, is er nu Wii Sports Resort. De game wordt geleverd met de MotionPlus, een module die je onderop de afstandsbediening vastklikt en die zorgt voor een betere bewegingsregistratie. Het spel bevat twaalf sporten – tegen vijf in het origineel – die in meer of mindere mate gebruikmaken van de verbeterde techniek. Tafeltennis lijkt op tennis, maar geeft niet de verbetering die je zou verwachten. Zwaardvechten daarentegen, de opvolger van boxing, is ronduit indrukwekkend. Of je de afstandsbediening nu linksboven houdt of rechtsonder, het figuurtje op het scherm doet het snel en accuraat na. Van de geheel nieuwe sporten is boogschieten de leukste: het voelt bijna echt.

Maar de grootste triomf van Wii Sports Resort is dat het een samenhangender, uitgebreider en verzorgder pakket is geworden. Zo opent de game met een spectaculaire skydive. Na een flinke vrije val doemt uit de wolken het eiland Wuhu op, het paradijsje waar alle sporten zich afspelen. Je parachute klapt uit, met het Wii Sports Resort-logo erop. De pret kan beginnen.

Niels ’t Hooft

    • Niels `t Hooft