Over hoe je een kreupel paard doodschiet

cd pop * * * *

Lemonheads:Lemonheads

Dat Evan Dando na ongeveer tien verloren jaren (drugs, muzikale verwording) zijn oude band The Lemonheads nieuw leven gunt, is verrassend. Dando ís The Lemonheads, want van de oude bezetting is verder niemand meer aanwezig. Op de nieuwe titelloze cd wordt hij bijgestaan door oud-leden van punkgroep The Descendants.

Verder lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan: Dando is goed bij stem en zingt als altijd, alsof hij iets vertraagd wordt, met zwoel maar gruizig effect. Dando’s pre-grunge-stijl wordt gedegen uitgevoerd, in gelijkmatig dravend tempo. De liefde voor country blijkt uit ‘Baby’s Home’, over hoe je een paard doodschiet als het kreupel is – maar wat doe je met een kapot huwelijk: ‘Who does the firing?’

‘I can make it on my own’, zingt Dando: goed nieuws uit de mond van een man die verschillende drugsverslavingen en Courtney Love overleefd heeft.

HESTER CARVALHO

Lemonheads treedt op 25/10 op in de Melkweg, Amsterdam.Zie: www.melkweg.nl

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Lemonheads

De cd-recensie van Lemonheads, donderdag 30 juli op pagina 26 betrof niet het nieuwste album van de band, maar de voorlaatste cd. Vandaag op pagina 26 wel de bespreking het nieuwe album Varshons.

    • Hester Carvalho