op nrcnext.nl

Waardeloze vlekken

Een aantal psychologen is woedend op Wikipedia. De online encyclopedie heeft namelijk informatie over de Rorschachtest, de beroemde wat-zie-je-hierin inktvlekkentest, online gezet. Voor psychologen is dat net alsof Wikipedia de antwoorden van de eindexamens van volgend jaar al online heeft gezet. Het veelgebruikte psychologische instrument zou hierdoor waardeloos zijn geworden.

Enkeltje ...

New York heeft een interessante manier gevonden om het daklozenprobleem te bestrijden, de miljoenenstad verplaatst het probleem gewoon naar buiten zijn stadsgrenzen. Als zwervers bereid zijn om de stad te verlaten, betaalt de overheid hun trein- of vliegticket. Sinds 2007 heeft de stad een half miljoen dollar per jaar uitgegeven om zo’n 550 gezinnen buiten de stadsgrenzen te transporteren. Van die mensen is nog niemand teruggekeerd.