Leger Nigeria jaagt op militanten

Leger Nigeria jaagt op militanten Maiduguri. Het Nigeriaanse leger heeft zo’n honderd vrouwen en kinderen bevrijd die werden vastgehouden door moslimmilitanten in de noordelijke stad Maiduguri. Het leger heeft dinsdag de jacht geopend op de moslimmilitanten, die sinds zondag een aantal politiebureaus hebben aangevallen. Daarbij zijn tot nu toe 180 doden gevallen. Op de foto zijn lichamen te zien van mensen die in het kruisvuur terechtkwamen. Foto AFP The bodies and clothes of alleged self-styled Nigerian Talibans, who were killed earlier on July 29, 2009 during a crossfire with solders deployed on July 28 to crush an Islamist sect, lay in a street in the northern city of Maiduguri. Troops struggled to crush the sect as fighting raged for a fourth day running, leaving around 300 people in northern Nigeria dead and forcing thousands from their homes. Police sources said fighting was concentrated in Maiduguri, capital of Borno state, the base of the Taliban, although clashes were reported in neighboring states. AFP PHOTO / PIUS UTOMI EKPEI AFP