Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Fotografietip

De laatste groepsbijeenkomst bij een revalidatietraject. Een van mijn vertrekkende patiënten wil ter afsluiting een groepsfoto maken. Zij stelt voor de foto zelf te nemen, maar dat stuit op protest: dan staat ze er zelf niet op. Ik bedenk vlug een oplossing en in een opwelling geef ik haar een goede tip hoe ze de camera kan instellen zodat deze uit zichzelf een foto maakt. Het gelach van collega’s na mijn goed bedoelde advies, maakt me ervan bewust dat ik in mijn dagelijkse praktijk wellicht te vaak te maken heb met zwangerschapsklachten. Een collega kijkt me aan, en zegt: „Het is zelfontspanner, niet zelfontsluiting.”

Hubert Porck