Cavia's oorverdovend in actie om de aarde te redden

G-Force Regie: Hoyt H. Yeatman. In: 91 (Nederlandse versie) en 20 bioscopen (originele versie).
G-Force Regie: Hoyt H. Yeatman. In: 91 (Nederlandse versie) en 20 bioscopen (originele versie).

G-Force

Regie: Hoyt H. Yeatman. In: 91 (Nederlandse versie) en 20 bioscopen (originele versie). * *

Zo op het eerste gezicht lijkt het een bijzonder raar idee: actiefilmproducent Jerry Bruckheimer die een kinderfilm maakt voor Disney. In zijn films staat Bruckheimer garant voor veel door opzichtige special effects opgesmukte actiescènes. Is zoveel (visueel) geweld wel goed voor de tere kinderziel? Maar Bruckheimer houdt ook van een vette moraal, die niet misstaat bij een Disney-animatiefilm.

In G-Force, een kruising tussen animatie en live-action, staat de familie weer hoog in het vaandel. Het is dan wel een alternatief caviagezin dat elkaar snikkend in de armen valt. In G-Force doen getrainde cavia’s dienst als geheimagent. Ze gaan undercover en verijdelen een snood plan om de aarde te overheersen. Typisch Bruckheimer: de actiescènes zijn bijzonder oorverdovend. In een achtervolging scheuren de cavia’s bijvoorbeeld dwars door luid knallend vuurwerk heen. Een espressomachine transformeert tot hardware die rechtstreeks afkomstig lijkt uit Transformers. Zo stoomt Bruckheimer via Disney de kids klaar voor zijn eigen werk.

André Waardenburg

    • André Waardenburg