Bloedtesten op internet

De Britse wielrenner Bradley Wiggins wil de uitslagen van zijn bloedtesten publiceren om de twijfels over zijn prestaties weg te nemen. De drievoudig olympisch kampioen op de baan eindigde zondag verrassend als vierde in het eindklassement van de Tour de France.

„Ik kwam uit het niets in de Tour en iedereen weet hoe het in de sport zit met bloeddoping. Ik wil niet dat mijn prestaties verdacht zijn, wat ik deed, deed ik naturel. Ik heb niets te verbergen en wil transparant zijn”, aldus Wiggins in de Britse krant Evening Standard.

Er werd van Wiggins in de Tour het nodige verwacht in de tijdritten, maar hij deed het ook verrassend goed in de bergen. „We hebben zaterdag nog een test gehad. Ik denk dat ik alles snel online kan zetten. De Britse bond heeft al de resultaten van mijn testen van sinds ik negentien jaar was. Ik zou die uitslagen ook nog kunnen publiceren”, aldus de Britse renner. (ANP, Reuters)