Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Film

5 redenen om uit te gaan

Groeten uit... Amsterdam
Groeten uit... Amsterdam

1 muziek

George Clinton

Rotterdam: Watt. Tijd: 20.30u. Prijs: 35 euro. www.watt-rotterdam.nl

George Clinton heeft ontelbaar veel klassiekers op zijn naam staan die door evenzoveel artiesten zijn gesampled. Met zijn band Parliament/Funkadelic staat ‘Dr. Funkenstein’ al sinds de jaren zeventig garant voor groovende en dampende funkconcerten.

2 oproep

Nieuwe Groeten Uit…

Start zomertour op de Grote Markt in Almere, 16.00u. Overige data: www.nieuwegroetenuit.nl

Is Nederland nog altijd het land van kaasdragers, molens en tulpen, of zijn de beelden van innovatie, ecologie, Dutch design en vinexwijken en nieuwe folklore inmiddels meer typerend? Je kunt meehelpen om het beeld van het ‘Nieuwe Nederland’ op de kaart te zetten door foto’s te uploaden naar www.nieuwegroetenuit.nl. Deze persoonlijke foto’s leveren samen een nieuw totaalbeeld van Nederland op. Met een opblaasbaar paviljoen trekt Nieuwe Groeten Uit… het land door om de resultaten van de oproep tentoon te stellen.

3 straattheater

Sneker Simmer Straattheater

Sneek: centrum. Tijd: 12.00-22.00u. Gratis. www.snekersimmer.nl

Internationale en nationale straattheateracts, o.a. ’t Brabants Fietsharmonisch Orkest, Le Bo Trio, Martin Forget, Big Rory & his dog Ochie.

4 films

Haagse Hoogtepunten

Den Haag: Filmhuis. 30 juli t/m 2 sept. www.filmhuisdenhaag.nl

Filmhuis Den Haag herhaalt de meest populaire films van het af-gelopen seizoen. Vanavond (19.30u) wordt Leonera (Pablo Trapero, 2008) vertoond, een Argentijns gevangenisdrama dat deels is opgenomen op authentieke gevangenislocaties en met echte gevangenen en bewaarders in de kleine rollen en als figuranten.

5 muziek

Panama Live: d2d e.a.

Amsterdam: Panama. Tijd: 20.00u. Entree: 5 euro. www.panama.nl

Op het podium van Panama staan vanavond drie rockbands: d2d, The Wrong Jeremies en Electric AlleyCat.