4 redenen om tv te kijken

1 Zwemmen

NOS WK Zwemmen Rome

Ned. 2, 17.55-20.00u.

Tot en met 2 augustus vindt in Rome het WK Zwemmen (duiken, zwemmen, open water en synchroon) en waterpolo plaats. Presentatie: Henry Schut.

2 Documentaire

Holland Doc: another perfect world

Ned. 2, 22.40-23.45u.

Voor miljoenen mensen is het virtuele universum een plek die steeds meer vervlochten raakt met hun echte leven. In deze documentaire gaan Femke Wolting en Jorien van Nes op zoek naar antwoorden op vragen als ‘Hoe gaat het bouwen van een virtueel utopia in zijn werk?’ en ‘Zijn het echt ideale werelden zonder aardse beperkingen?’ Zij spreken de oprichters van de grootste virtuele werelden, onder wie Philip Rosedale van Second Life, Jae-Kyung Song van Lineage, Hilmar Veigar Petursson van EVE Online en Raph Koster van Metaplace over de ideeën achter hun werelden.

3 misverstand

Blast from the past

Net 5, 20.30-22.45u.

Na 35 jaar in een kelder te hebben doorgebracht uit angst voor de Russen, waagt Brendan Fraser zich in hedendaags Los Angeles. Alicia Silverstone speelt een moderne Eva die haar Adam wat wereldwijzer moet zien te maken. Ook met Christopher Walken en Sissy Spacek. (Hugh Wilson, 1999).

4 Functioneel naakt

Blootgewoon

Ned. 1, 21.30-22.15u.

Serie reportages waarin tien groepen mensen uit de kleren gaan voor een door hen gekozen goed doel. Zij poseren naakt voor een glamourvolle fotoshoot, gemaakt door een professionele topfotograaf. De meest bijzondere foto’s worden gekozen door een vakjury en de kijkers. Deze komen op een unieke naaktkalender, die wordt verkocht door heel Nederland. De opbrengst van deze kalender wordt evenredig verdeeld over de winnende goede doelen. Presentatie: Anita Witzier.