Weer sporter door griep geveld

De Mexicaanse griep grijpt steeds meer om zich heen in de sportwereld. Nadat eerder deze maand bekend werd dat voormalig NEC-voetballer Krisztian Vadocz voor een milde vorm wordt behandeld, en vier spelers van de profclub Monaco in het ziekenhuis liggen, bracht hockeybond KNHB gisteren het nieuws naar buiten dat international Wouter Jolie is geveld.

De symptomen van de griep werden vrijdag bij Jolie geconstateerd. De medische staf liet de speler testen en diende hem uit voorzorg medicatie toe. De positieve uitslag volgde zondag. Sinds de openbaring van de griep is Jolie niet meer bij de selectie geweest, die in voorbereiding is op het Europees kampioenschap van eind volgende maand.

Vertegenwoordigers van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en de Zuid-Afrikaanse organisatoren van het wereldkampioenschap voetbal (2010) houden nauw overleg over de situatie rond de Mexicaanse griep. En ook wereldvoetbalbond FIFA neemt de zaak serieus. De medische teams van de FIFA onderhouden nauw contact met die van de WHO; van een crisissfeer is nog net geen sprake.

In Nederland houdt de KNVB er serieus rekening mee dat de Mexicaanse griep de voetbalcompetitie lamlegt. „Een competitiestop is mogelijk, maar dat is wel in het meest extreme geval”, liet een woordvoerder van de voetbalbond vorige week al weten.