Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Utrecht mag door met weg naar stad

Utrecht, 29 juli. - De gemeente Utrecht mag doorgaan met de aanleg van een ontsluitingsweg in Utrecht-West. De Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht had hoger beroep aangetekend tegen de aanleg van de weg tussen de afslag van de snelweg A2 en de doorgaande route naar het westelijk deel van de stad. De Raad van State heeft het hoger beroep vandaag ongegrond verklaard. De aanleg van de weg maakt deel uit van het gemeentelijke project Ontsluiting Utrecht-West om de stad en de wijk Leidsche Rijn (ten westen van de A2) beter bereikbaar te maken. De politieke discussie over de weg leidde dit voorjaar tot een crisis in het gemeentebestuur.