Twee doden bij bosbrand Spanje

Twee doden bij bosbrand Spanje Ávila, 29 juli. Een man brengt zichzelf en zijn hond in veiligheid in Mombeltrán, vlakbij Ávila in centraal Spanje. In een nabijgelegen dorp kwam een man om het leven toen zijn huis in vlammen opging, een chauffeur van een bulldozer die hielp bij de brandbestrijding kwam ook om het leven. De brand, waarvan de politie vermoedt dat die is aangestoken, heeft al 300 hectare bos vernield; de rookpluimen zijn tot 170 kilometer verderop in Madrid te zien. Het klooster van San Pedro de Alcantara, uit 1561, is ontruimd. De overheid heeft 200 brandweerlieden en 22 vliegtuigen ingezet om het vuur te bestrijden. Bij de bosbranden in Spanje kwamen nu al acht mensen om het leven. Foto AFP A man and his dog run in a street to escape from a wildfire in Mombeltran near Avila, on July 28, 2009. AFP PHOTO / Pedro ARMESTRE AFP