Schumacher wil Ferrari helpen na crash Massa

Veelvoudig wereldkampioen Michael Schumacher staat open voor een tijdelijke rentree in de Formule 1. Dat heeft zijn manager Sabine Kehm heeft gisteren gezegd. De Duitse autocoureur wordt sinds de zware crash van Felipe Massa als mogelijke vervanger genoemd bij Ferrari.

Massa maakt volgens zijn artsen grote vorderingen bij zijn herstel. Medicus Dino Altmann denkt zelfs dat de 28-jarige Braziliaanse coureur, die zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije een zwaar ongeluk had, mogelijk al over tien dagen weer naar huis kan.

Massa, die maandag ontwaakte uit een kunstmatig coma, verlaat als alles meezit over twee dagen de intensivecareafdeling. Dat heeft zijn vader gezegd. Hij had nog problemen met zijn linkeroog. „Maar Felipe heeft inmiddels zijn oog geopend en ziet ons”, zei Altmann. „Er zijn geen beschadigingen geconstateerd.”

Er werd aanvankelijk gevreesd dat Massa door de schade aan zijn oog wellicht niet meer kon racen, maar zo ernstig is de situatie niet. Massa weet zich volgens Gazzetta dello Sport niets van het ongeluk te herinneren. „Wat is er gebeurd, wat doe ik hier”, zou de coureur volgens de Italiaanse krant aan een arts hebben gevraagd toen hij ontwaakte uit zijn coma.

Oud-coureur Schumacher liet vorige week nog weten niet te willen terugkeren naar de Formule 1. „Hij wil geen volledige comeback maken, maar voor een tijdelijk optreden staat hij wel open”, zei manager Kehm gisteren echter. „Ferrari is alles nu aan het bekijken. Als ze Michael benaderen, zal hij het zeker overwegen.”

Volgens Kehm geniet Schumacher van zijn leven zonder de Formule 1. „Daarom zou ik normaal zeggen dat hij geen interesse heeft, maar de situatie is nu wat anders.” Schumacher, die in 2006 zijn loopbaan beëindigde, liep in februari een nekblessure op na een ongeluk met zijn motor. „Ik weet niet of zijn nek nu weer goed genoeg is om aan de Formule 1 mee te doen. Hij moet dat laten checken als Ferrari hem vraagt. Hij is inmiddels ook al veertig jaar.” (ANP)