Regerende coalitie wint verkiezingen in Iraaks Koerdistan

Arbil. De verkiezingen van afgelopen weekend in Iraaks Koerdistan zijn, volgens de verwachtingen, gewonnen door de regerende coalitiepartijen. Tegelijkertijd behaalde de oppositie aanzienlijk meer stemmen dan verwacht, wat kan leiden tot groeiende verdeeldheid binnen het autonome Koerdistan. De regering van Koerdistan is verwikkeld in een politiek conflict met de centrale regering in Bagdad over olie-inkomsten en interne grenslijnen. Volgens onofficiële uitslagen heeft de zittende president van Koerdistan, Masoud Barzani, 70 procent van de stemmen gekregen tijdens de presidentsverkiezingen op zaterdag. Bij de gelijktijdig gehouden verkiezingen voor het Koerdische parlement behaalde de tweepartijencoalitie van Barzani`s KDP en de PUK van Jalal Talabani, de president in de centrale Iraakse regering, 60 procent van de stemmen. De definitieve uitslag wordt later deze week verwacht.