Pasta rucola & ricotta

Een eenvoudig pastagerecht vandaag, met pijnboompitten, citroen, ricotta en rucola.

De saus is net zo snel klaar als de (liefst verse) pasta, dus langer dan 10 minuten hoef je niet in de keuken te staan.

Voor 2 personen:

250 g verse tagliatelle

2 eetlepels pijnboompitten

1 kleine (onbespoten) citroen

150 g ricotta

2 eetlepels extra vergine olijfolie

75 g rucola

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in ruim gezouten water beetgaar. Verhit een koekenpan en rooster hierin pijnboompitten lichtbruin. Strooi ze op een bord en laat afkoelen.

Boen de citroen schoon onder lauw stromend water en rasp de gele schil af met een fijne rasp. Halveer de citroen en pers 1 helft uit (de rest wordt niet gebruikt).

Roer in een kom de ricotta, de citroenrasp, een theelepel citroensap en olijfolie los met een vork. Giet de pasta af en vang een kopje van het kookvocht op. Doe de tagliatelle terug in de pan en zet deze op laag vuur.

Roer het kookvocht door het ricottamengsel en schep dit door de pasta.

Schep ook de rucola erdoor en maak de pasta verder op smaak met zout, peper en citroensap. Bestrooi de pasta eventueel nog met geraspte Parmezaanse kaas.

Janneke Vreugdenhil

Post jouw favoriete zomerrecept op www.nrcnext.nl/koken. Op nrc.tv maakt Janneke gazpacho

    • Janneke Vreugdenhil