Overige films

The Peacemaker (Mimi Leder, 1997, VS). Eerste productie van Spielbergs Hollywoodstudio DreamWorks voldoet aan alle eisen van een dure actiefilm en tracht tegelijkertijd genuanceerd recht te doen aan de gecompliceerde politieke en sociale werkelijkheid van Oost-Europa na de Koude Oorlog. Scheikundige Nicole Kidman en hoge militair George Clooney moeten verhinderen dat een Rus kernwapens verkoopt aan Iran en Bosnië.SBS6, 20.30-23.05u.

Evelyn (Bruce Beresford, 2002, VS/D/NL/GB). Pierce Brosnan was producent én hoofdrolspeler van op waargebeurde geschiedenis gebaseerd drama over eenvoudige Ierse timmerman die in het Dublin van de vroege jaren vijftig hemel en aarde beweegt om de voogdijschap terug te krijgen over zijn in weeshuizen ondergebrachte kinderen. Ook met Alan Bates.Canvas, 20.45-22.20u.

Super Size Me (Morgan Spurlock, 2004, VS). Overtuigende documentaire is aanklacht tegen de fastfoodindustrie. De 33-jarige Spurlock weegt 81 kilo, is gezond en mager en emotioneel stabiel. Een maand later is hij 11 kilo zwaarder, heeft last van stemmingswisselingen en een leveraandoening. Wat is er gebeurd? Hij heeft drie keer per dag bij McDonalds gegeten.Canvas, 22.50-0.30u.