op nrcnext.nl

Promoveren op het toilet

Eindelijk is er iemand gepromoveerd op een onderzoek naar de teksten op de muren van toiletten. Katrin Fischer (32) is studente aan de Universiteit van Bonn en schreef haar proefschrift over de krabbels op de muren van de openbare plee. En wat blijkt? Op het damestoilet kunnen we lezen over rationele problemen en vragen vrouwen om advies van andere bezoekers. Mannen voelen vaker de behoefte zich agressief te uiten op de muren van de wc door bijvoorbeeld hakenkruizen te tekenen.

Kerstkado

Er gaan geruchten dat Apple voor de Kerstdagen met een nieuwe gadget komt. De ‘Apple Tablet’ moet een uit de kluiten gewassen iPod met aanraakscherm worden. Omdat Apple nooit praat over toekomstplannen, kunnen journalisten niets anders dan speculeren en putten uit geruchten van anonieme bronnen binnen het bedrijf.

Mannetje of vrouwtje

De Franse modeblogster Garance Doré kwam tijdens de modeweek kijken hoe Amsterdammers gekleed gaan. Het viel haar op dat de kledingstijlen van beide seksen nogal op elkaar leken. Zowel de mannen als de vrouwen zien er volgens Doré cool en relaxed uit.