Miljardenfraudeur wil zijn cel liever niet delen met anderen

Rotterdam. Een cel zonder airconditioning en met tien metgezellen is een beetje te veel voor Allen Stanford, de financier die ervan wordt verdacht investeerders voor 7 miljard dollar (4,9 miljard euro) te hebben opgelicht met een Ponzi-fraude, een soort piramidespel. Stanford (58) wil naar een huis van bewaring met betere faciliteiten. Volgens de advocaat van Stanford is het niet uit te houden in de Joe Corley-gevangenis in het Texaanse dorpje Conroe. De gevangenis is van de GEO Group, een beursgenoteerd bedrijf dat behalve gevangenissen ook bejaardentehuizen en psychiatrische inrichtingen bouwt en bestiert. Vorig jaar boekte het bedrijf 42 miljoen dollar winst op een omzet van 762 miljoen. Stanford zou het een groot deel van de week zonder elektriciteit en dus zonder airconditioning hebben moeten stellen. Overdag is het in de zomer gemiddeld 37 graden in Conroe.