In slowmotion ziet het leven er fantastisch uit

Gadget Casio Exilim FH 100 *****

GADGET

Casio Exilim FH100 *****

Je zou denken dat er inmiddels niets nieuws meer te beleven valt met een digitale camera. Wat schiet je op met meer megapixels, nog verder zoomen, meer ruimte op je geheugenkaartje?

Boring!

Casio propt met de Exilim FH100 weer 5x optische zoom, een 2,7 inch lcd-scherm   en een flitser in een metalen doosje van nog geen 150 gram. Het aardige van deze 9,1 megapixel camera is niet dat-ie in high definition filmt (720p, 30 frames per seconde), maar dat je er ook erg goed slowmotionfilmpjes mee kunt opnemen.

Het toestel filmt desgewenst in 210, 420 of zelfs 1.000 frames per seconde. De filmkwaliteit wordt er met die extreme snelheden niet beter op, maar het blijft leuk speelgoed. Een druppelende kraan, een rennende kat, een ei dat uit elkaar spat, de buikdanseres in het Turkse restaurant: in slow motion ziet het leven er fantastisch uit. Je kunt de hoge framesnelheid ook inzetten om foto’s te nemen. In de highspeedmodus neemt de FH100 25 foto’s in één keer, zodat je zeker weet dat niemand met z’n ogen knippert op de foto.

Vooruit, vijf sterren. Omdat het zomer is. En die duurt in slowmotion vast extra lang.

Marc Hijink

Specificaties en testfilmpjes op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink