Hockeyinternational Wouter Jolie heeft Mexicaanse griep

NIEUWEGEIN. Hockeyinternational Wouter Jolie heeft de Mexicaanse griep. De symptomen van de griep werden vrijdag bij Jolie geconstateerd. De positieve uitslag bevestigde zondag dat hij met de griep is besmet. Inmiddels voelt de hockeyer zich weer goed en waarschijnlijk hervat hij morgen de groepstraining. De begeleiders en de selectie van Nederland, die in voorbereiding is op het EK van eind augustus, heeft medicatie toegediend gekregen. Ook voetballer Krisztian Vadocz heeft een milde vorm van de Mexicaanse griep. De Hongaarse middenvelder van Osasuna, oud-NEC`er, traint voorlopig niet met de selectie mee. In Zuid-Afrika houden de organisatoren van het WK voetbal nauw contact met vertegenwoordigers van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO over de situatie rond de Mexicaanse griep. In Zuid-Afrika zijn er tot nu toe 110 gevallen van (een milde variant) Mexicaanse griep geregistreerd.