Herfstachtig

Na een zomerse dag zal het morgen op sommige plekken herfstachtig zijn. De veroorzaker hiervan is een venijnig lagedrukgebied dat de komende 24 uur van west naar oost over de Noordzee beweegt. Aan het lagedrukgebied zitten buiengekoppeld. Vooral aan de zuidflank, over Nederland, waait het stevig.In de loop van vanavond trekt de eerste storing bij Zeeland het land binnen. Er valt een aantal stevige regen- en onweersbuien bij minima rond 15 graden. Tegen de ochtend valt er aan de kust en langs het IJsselmeer nog een aantal buien, landinwaarts is het droog met flinke opklaringen. Aan zee begint de wind ook verder aan te trekken. Een tweede buienstoring trekt later in de ochtend het land binnen, met veel wind. Ook landinwaarts gaan buien vallen, vooral in het noorden. Het zuidoosten komt er vanaf met een enkele bui. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwester, langs de kust krachtig tot hard. Naast grijze wolkenluchten doen zich met name landinwaarts flinke opklaringen voor. De temperatuur stijgt naar 18 graden op de Wadden tot 21 graden in Limburg.Vrijdag verloopt droog met redelijk wat zon, en maxima van net 20 graden. Zaterdag is het nog warmer met gemiddeld 24 graden met behoorlijk wat zon. Aan het eind van die dag vallen er weer buien, en zondag zijn er weer lagere temperaturen.