Gnoemigratie trekt publiek

Gnoemigratie trekt publiek masai mara. Duizenden toeristen hebben zich in het Keniaanse natuurpark Masai Mara Game Reserve verzameld om de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s te aanschouwen. In het droge seizoen trekken de dieren naar het noorden. Het is een van de grootste migraties van wilde dieren in Afrika. Zij steken daarbij de Mara-rivier over, een gevaarlijk onderdeel van de trek die veel gnoes niet overleven. Foto Reuters Tourists gather to view wildebeests (connochaetes taurinus) crossing the Mara river during a migration in Masaai Mara game reserve, 270 km (165 miles) southwest of capital Nairobi, July 28, 2009. The annual zebra and wildebeest migration is expected to attract a large number of tourists but there are fears on the dropping water levels due to the deforestation in the Mau forest complex; the largest indigenous forest in East Africa. The migration is the world's greatest wildlife spectacle taking place between the open plains of the Serengeti and the Masaai Mara as the animals migrate to greener pastures as the seasons change and the circle of life and death continues. REUTERS/Thomas Mukoya (KENYA ANIMALS TRAVEL ENVIRONMENT SOCIETY)
Gnoemigratie trekt publiek masai mara. Duizenden toeristen hebben zich in het Keniaanse natuurpark Masai Mara Game Reserve verzameld om de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s te aanschouwen. In het droge seizoen trekken de dieren naar het noorden. Het is een van de grootste migraties van wilde dieren in Afrika. Zij steken daarbij de Mara-rivier over, een gevaarlijk onderdeel van de trek die veel gnoes niet overleven. Foto Reuters Tourists gather to view wildebeests (connochaetes taurinus) crossing the Mara river during a migration in Masaai Mara game reserve, 270 km (165 miles) southwest of capital Nairobi, July 28, 2009. The annual zebra and wildebeest migration is expected to attract a large number of tourists but there are fears on the dropping water levels due to the deforestation in the Mau forest complex; the largest indigenous forest in East Africa. The migration is the world's greatest wildlife spectacle taking place between the open plains of the Serengeti and the Masaai Mara as the animals migrate to greener pastures as the seasons change and the circle of life and death continues. REUTERS/Thomas Mukoya (KENYA ANIMALS TRAVEL ENVIRONMENT SOCIETY) REUTERS