Geul Westerschelde mag voorlopig niet verruimd en verdiept

Rotterdam. De vaargeul van de Westerschelde mag voorlopig niet worden verruimd en verdiept. Dat heeft de Raad van State gistermiddag bepaald. Het is volgens de rechter onzeker of de ”natuurlijke kenmerken van het gebied” niet worden aangetast. De Zeeuwse Milieufederatie en de Vogelbescherming hadden om een intrekking van een door minister Verburg (Natuur, CDA) verleende vergunning gevraagd. Minister Verburg was van oordeel dat de verruiming en verdieping van de vaargeul ten behoeve van de scheepvaart naar de haven van Antwerpen geen ”significante effecten” zou hebben op deze natuur, onder meer door het ”flexibel terugstorten” van baggerspecie aan de randen van de Westerschelde. De Raad van State was daarvan niet overtuigd, later dit jaar volgt de definitieve uitspraak.