Even de tandjes op elkaar

Even de tandjes op elkaar Villupuram. Een Indiase karateleraar rijdt over de uitgestoken handjes van basisschoolleerlingen. Dit deed hij tijdens de viering van de verjaardag van de vrijheidsstrijder Kamaraj op 15 juli. De stunt was bedoeld om de dapperheid van de leerlingen te testen, meldde de Hindustan Times gisteren. De 56-jarige directeur van de basisschool, meester Ramanujam, had het evenement georganiseerd met de goedkeuring van de ouders. In een ander onderdeel van de ‘dapperheidsshow’, reed de man met een motor over een houten plank waaronder een meisje lag. De lokale onderwijsinspecteur kwam achter de misstanden toen de foto’s van de ‘dapperheidsshow’ deze week werden gepubliceerd in een lokale krant. De inspecteur gaf de schooldirecteur een ernstige waarschuwing en trok zijn nominatie voor de ‘beste leraar’ van de regio in. Omdat de directeur verder een vlekkeloze staat van dienst had, werd besloten hem niet verder te straffen. Kinderrechtenactivisten in India reageerden furieus en willen dat de overheid maatregelen neemt om de scholen de rechten van kinderen bij te brengen. Voor zover bekend raakten de kinderen niet gewond tijdens de dapperheidstest. Kamaraj (1903-1975) was betrokken bij de onafhankelijkheidsbeweging in India. In Tamil Nadu, zijn thuisstaat en ook de plaats van bovengenoemde school, was Kamaraj vooral populair omdat hij het onderwijs toegankelijk maakte voor miljoenen arme kinderen op het platteland. Foto AFP This photograph taken on July 27, 2009, shows a motorcyclist riding over the outstretched hands of schoolchildren lying on the ground during a "bravery show" organised by a government elementary school in Villupuram in India's Tamil Nadu state. The school's headmaster said that the event, which drew protests from children's rights activists, was organised with the consent of the school's parents-teachers' association, according to local reports. TOPSHOTS / AFP PHOTO/STR
Even de tandjes op elkaar Villupuram. Een Indiase karateleraar rijdt over de uitgestoken handjes van basisschoolleerlingen. Dit deed hij tijdens de viering van de verjaardag van de vrijheidsstrijder Kamaraj op 15 juli. De stunt was bedoeld om de dapperheid van de leerlingen te testen, meldde de Hindustan Times gisteren. De 56-jarige directeur van de basisschool, meester Ramanujam, had het evenement georganiseerd met de goedkeuring van de ouders. In een ander onderdeel van de ‘dapperheidsshow’, reed de man met een motor over een houten plank waaronder een meisje lag. De lokale onderwijsinspecteur kwam achter de misstanden toen de foto’s van de ‘dapperheidsshow’ deze week werden gepubliceerd in een lokale krant. De inspecteur gaf de schooldirecteur een ernstige waarschuwing en trok zijn nominatie voor de ‘beste leraar’ van de regio in. Omdat de directeur verder een vlekkeloze staat van dienst had, werd besloten hem niet verder te straffen. Kinderrechtenactivisten in India reageerden furieus en willen dat de overheid maatregelen neemt om de scholen de rechten van kinderen bij te brengen. Voor zover bekend raakten de kinderen niet gewond tijdens de dapperheidstest. Kamaraj (1903-1975) was betrokken bij de onafhankelijkheidsbeweging in India. In Tamil Nadu, zijn thuisstaat en ook de plaats van bovengenoemde school, was Kamaraj vooral populair omdat hij het onderwijs toegankelijk maakte voor miljoenen arme kinderen op het platteland. Foto AFP This photograph taken on July 27, 2009, shows a motorcyclist riding over the outstretched hands of schoolchildren lying on the ground during a "bravery show" organised by a government elementary school in Villupuram in India's Tamil Nadu state. The school's headmaster said that the event, which drew protests from children's rights activists, was organised with the consent of the school's parents-teachers' association, according to local reports. TOPSHOTS / AFP PHOTO/STR AFP

Een Indiase karateleraar rijdt over de uitgestoken handjes van basisschoolleerlingen. Dit deed hij tijdens de viering van de verjaardag van de vrijheidsstrijder Kamaraj op 15 juli. De stunt was bedoeld om de dapperheid van de leerlingen te testen, meldde de Hindustan Times gisteren.

De 56-jarige directeur van de basisschool, meester Ramanujam, had het evenement georganiseerd met de goedkeuring van de ouders. In een ander onderdeel van de ‘dapperheidsshow’, reed de man met een motor over een houten plank waaronder een meisje lag.

De lokale onderwijsinspecteur kwam achter de misstanden toen de foto’s van de ‘dapperheidsshow’ deze week werden gepubliceerd in een lokale krant. De inspecteur gaf de schooldirecteur een ernstige waarschuwing en trok zijn nominatie voor de ‘beste leraar’ van de regio in. Omdat de directeur verder een vlekkeloze staat van dienst had, werd besloten hem niet verder te straffen.

Kinderrechtenactivisten in India reageerden furieus en willen dat de overheid maatregelen neemt om de scholen de rechten van kinderen bij te brengen. Voor zover bekend raakten de kinderen niet gewond tijdens de dapperheidstest.

Kamaraj (1903-1975) was betrokken bij de onafhankelijkheidsbeweging in India. In Tamil Nadu, zijn thuisstaat en ook de plaats van bovengenoemde school, was Kamaraj vooral populair omdat hij het onderwijs toegankelijk maakte voor miljoenen arme kinderen op het platteland.