Eis van drie jaar voor valkuilen

Het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond heeft drie jaar celstraf en één jaar voorwaardelijk geëist in de ‘valkuilenzaak’, vorig jaar in de Heldense bossen in Limburg. Verdachte Ferry B., een 25-jarige man uit Maasbracht, zou het materiaal hebben geleverd waarmee drie valkuilen met daarin betonblokken met scherpe pinnen zijn gemaakt. Volgens B. handelde hij in opdracht van de 38-jarige Johan van L.. Deze man wordt ook nog verdacht. Onbekend is wanneer hij voor de rechter komt. Twee wandelaars vielen vorig jaar in de valkuilen en raakten gewond. Het OM zegt dat B. medeverantwoordelijk is voor meerdere pogingen tot doodslag en zware mishandeling. De officier van justitie noemde het een monsterlijke en lugubere daad. De verdachte heeft toegegeven dat hij voor één valkuil scherpe pinnen en latjes heeft geleverd, maar ontkent dat hij de kuilen groef. Hij weigerde ook mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek. Uitspraak 11 augustus. (ANP)