AkzoNobel boekt meer winst dan verwacht

De omzet en winst van verf- en chemieconcern AkzoNobel zijn in het tweede kwartaal van 2009 gedaald in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De resultaten van het bedrijf over het tweede kwartaal zijn wel veel beter dan over het eerste kwartaal van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De resultaten waren beter dan analisten hadden verwacht.

De omzet daalde met 10 procent ten opzichte van 2008 en de winst met 13. De omzet bedroeg ruim 3,6 miljard euro. De winst over het tweede kwartaal van 2009 kwam uit op 155 miljoen euro. In het eerste kwartaal leed AkzoNobel een verlies van 7 miljoen euro.

Volgens topman Hans Wijers stabiliseert de markt zich. Maar van een herstel van de groei is volgens hem nog geen sprake. Ook is de stabilisatie op een „significant lager niveau dan in 2008”. De economische onzekerheid houdt aan en het is voor AkzoNobel moeilijk toekomstverwachtingen te geven.

Het concern schrapte vorig jaar en begin dit jaar duizenden banen en stopte met de inkoop van eigen aandelen. Ook werden de prijzen van veel producten verhoogd. Het bedrijf zegt dat die maatregelen effect sorteren. Zo daalde de omzet van de verftak, maar werd er meer op verdiend.

Rond het middaguur noteerde het aandeel 8,5 procent hoger dan de slotkoers van gisteren.