Ahold profiteert van een hogere dollar

Rotterdam. Supermarktconcern Ahold vaart wel bij de opgelopen dollarkoers. Dat blijkt uit de omzet in het tweede kwartaal die het concern gisteren bekendmaakte; 6,4 miljard euro. Het bedrijf boekte daarmee een omzetstijging van 11,5 procent, maar die was grotendeels te danken aan de sterke dollar. Zonder die valuta-effecten kwam de omzetstijging uit op 3,9 procent. Ahold haalt meer dan de helft van zijn omzet uit de Verenigde Staten. Waar Ahold in voorgaande kwartalen nog een sterke groei kon rapporteren, gaat het nu minder hard. Ook de prestaties van het sterkste bedrijfsonderdeel, Albert Heijn, blijven achter. De omzet van de supermarkten steeg weliswaar met 7,9 procent tot 2,1 miljard euro, maar dat kwam voornamelijk op het conto van de overgenomen winkels van Schuitema. De omzetgroei op basis van een vergelijkbaar winkelbestand bedroeg slechts 0,4 procent.