5 redenen om uit te gaan

Neem mee: rollerdisco-outfit

1 clubavond

N-eed L-ove (NL)

Amsterdam: Rain. Tijd: 23.00-02.00u. Entree: 5 (voor 23.30u)/7,50 euro. www.soixante-neuf.nl

Nieuwe clubavond voor de woensdagavonden. De muziekstijl die je bij N-eed L-ove zal horen is eclectisch. Met r&b, house, disco, hip hop, oldskool, latin en nog veel meer.

2 danslessen

Summer Dance Moves

Leiden: Wachtgebouw. T/m 27 aug, wo & do 18.15u. Losse lessen: 12,50 euro. www.moveitup.nl

Elke woensdag en donderdag kun je meedoen met acht verschillende workshops: buikdans, hiphop, streetdance, moderne dans, salsa, musical jazz, Afrikaanse dans, stretch & relax. Elk workshop bestaat uit 6 lessen van een uur. Maar een halve cursus of losse les, meerdere workshops of een combinatie is ook mogelijk.

3 blaasmuziek

Windj Sjtreke

Kerkrade: Rodahal. Tijd: 20.00u. Entree: 20 euro. www.hklimburg.nl

Blaasmuziek wordt gecombineerd met allerlei andere muzikale genres – van klassiek tot jazz en pop – maar ook met theater, literatuur en film. Met onder anderen de Mo’Jones Bigband, saxofonist Nard Reijnders en de Limburgs (stads)dichters Hans van Bergen, Ger Bertholet, Frans Budé, Daan Doesborgh en Harrie Sevriens.

4 theatershow

Het Huis Anubis

Utrecht: Beatrixtheater. 29 juli t/m 2 aug. Kaarten: www.beatrixtheater.nl

Extra voorstellingen van de interactieve Het Huis Anubis theatershow. Het verhaal begint met de voorbereidingen van de schoolmusical. Tussen de verzamelde kisten vinden de acht bewoners van Het Huis Anubis een oude Inca-schat: De Graal van de Eeuwige Vriendschap. Per ongeluk bevrijdt Noa de Geest die in deze Graal huist en dan gaat het mis en gebeuren er allerlei griezelige dingen.

5 skaten

Wednesday Night Skate

Rotterdam: Binnenrotte. V.a. 18.30u. www.wednesdaynightskate.nl

Het 16,5 kilometer lange parcours is geschikt voor alle skaters: jong en oud, quads en inliners. Wednesday Night Skate eindigt in een après skateparty op de Binnenrotte. Vanavond staat deze in het teken van dance classics. Dresscode: rollerdisco outfit.