5 redenen om tv te kijken

Plus elf kilo

1 spoken

Ghost

Net 5, 20.30-23.05u.

Whoopi Goldberg zorgt voor de komische noot in deze bovennatuurlijke thriller annex serieus sprookje met religieuze inslag. Een overleden succesvolle manager (Patrick Swayze) probeert post mortem zijn vriendin (Demi Moore) ervan te overtuigen dat haar leven in gevaar is. (Jerry Zucker, 1990)

2 actie

The Peacemaker

SBS6, 20.30-23.05u.

Productie van Spielbergs Hollywoodstudio DreamWorks voldoet aan alle eisen van een dure actiefilm en tracht tegelijkertijd genuanceerd recht te doen aan de gecompliceerde politieke en sociale werkelijkheid van Oost-Europa na de Koude Oorlog. Scheikundige Nicole Kidman en hoge militair George Clooney moeten verhinderen dat een Rus kernwapens verkoopt aan Iran en Bosnië. (Mimi Leder, 1997)

3 nieuwe natuurfilmer

Wildest dreams

BBC1, 20.30-21.27u.

Beginnende natuurfilmers strijden om een plek bij het BBC natuurhistorieteam. Deze week moeten de deelnemers zo dicht mogelijk bij een enorm bijennest zien te komen. En dat hangt natuurlijk niet gewoon aan een boom, maar boven een enorme klif.

4 Fast food

Super Size Me

Canvas, 22.50-00.30u.

Deze overtuigende documentaire is een aanklacht tegen de fastfoodindustrie. De 33-jarige Morgan Spurlock was gezond en emotioneel stabiel. Een maand later was hij elf kilo zwaarder en kampte hij met stemmingswisselingen en een leveraandoening. Wat was er gebeurd? Hij had drie keer per dag bij McDonald’s gegeten. (Morgan Spurlock, 2004)

5 vrouwenrechten

Import: Sisters in Law

Ned. 2, 23.30-01.20u.

In een stadje in Zuidwest-Kameroen strijden vrouwen voor hun wettelijke rechten. Van oudsher worden deze vaak niet serieus genomen. De makers van Sisters in Law laten de gang van zaken in de rechtbank zien.