Zonnig, warm

Dit zomerseizoen kenmerkt zich door het grote aantal afwisselingen in weertypen. Een herhaling van de volgende stappen over een korte periode zien we telkens terugkeren: na een koele, behoorlijk wisselvallige dag volgen een of meerdere dagen van herstel. Vervolgens is het een of twee dagen zomers warm, wat dan weer wordt afgestraft met regen en onweer. Nederland bevindt zich namelijk min of meer op de grens tussen hoge- en lagedrukgebieden. De hogedrukgebieden trekken telkens vanuit het zuiden naar het noordoosten van Europa en nemen flink wat warmte mee. Maar erachter ontstaan dan venijnige storingen die stevig onweer meevoeren en koelere lucht.Voordat het mooie weer morgen terugkeert, gooit bewolking vannacht eerst nog roet in het eten. In het noorden regent het zelfs af en toe. Het koelt af naar gemiddeld 13 graden. Limburg begint dan morgenochtend zonnig, en met het uitbreiden van het hogedrukgebied wint de zon steeds meer terrein. Daardoor is die ook in het noorden ’s middags regelmatig te zien. In de middag valt er in het noorden nog wel een enkele bui. Met 22 graden op de Wadden tot 27 graden in Limburg is het warm. Na onweer in de avond en nacht verloopt donderdag koel, winderig en buiig. Vrijdag staat dan weer in het teken van herstel en zaterdag is het wederom zomers en zonnig.