voetbal kort

Oud-Ajacied Jelle van Damme wil vanavond niet met Anderlecht meespelen in het Champions-Leagueduel met het Turkse Sivasspor. De Belgische verdediger wil vertrekken en als hij vanavond meedoet is hij bij andere clubs niet meer inzetbaar in Europese duels.

Wellicht besluit PSV-trainer Fred Rutten om dezelfde reden om bepaalde spelers donderdag in de Europa-Leaguewedstrijd met Cherno More Varna niet op te stellen. PSV hoopt dat er nog een of meer spelers vertrekken – Danko Lazovic, Carlos Salcido, Edison Mendez – voor het sluiten van de transfermarkt. En als die voetballers nog geen Europese duels hebben gespeeld zijn ze aantrekkelijk voor andere clubs. De kans is overigens groot dat Mendez binnenkort al vertrekt. De middenvelder wil terug naar zijn geboorteland Ecuador.

De Spaanse Oud-international Fernando Morientes verhuist van Valencia naar Olympique Marseille. Getafe heeft zich versterkt met de twintigjarige Daniel Parejo, afkomstig van Real Madrid.

Francesco Totti blijft trouw aan AS Roma. De 32-jarige aanvoerder speelt al zijn hele carrière voor de Italiaanse club en heeft zijn contract nog maar eens met vijf jaar verlengd.

RTL7 gaat komend seizoen elke vrijdagavond een wedstrijd uit de eerste divisie live uitzenden. Het praatprogramma Voetbal International, met Wilfred Genee en Johan Derksen, is voortaan ook op vrijdag – en op maandagavond.

Pech voor Ronaldo. De Braziliaanse spits begon net weer in vorm te raken nadat hij in 2008 aan zijn knie was geopereerd, maar moet nu vijf weken aan de kant zitten. De aanvaller van Corinthians heeft namelijk zijn hand gebroken.