Verkiezingen in Afghanistan

Verkiezingen in Afghanistan Kabul, 28 juli. Leden van de Onafhankelijke Kiescommissie in Afghanistan zijn begonnen met de distributie van stembussen door het land. De Afghanen kiezen op 20 augustus een nieuwe president. De zittende president Karzai geldt als belangrijkste kanshebber. In totaal doen er 41 kandidaten mee aan de verkiezingen. Het is voor de tweede keer sinds de Talibaan in 2001 verslagen werden dat er presidentsverkiezingen worden gehouden. Karzai heeft gisteren een wapenstilstand gesloten met opstandige Talibaanstrijders in de noordwestelijke provincie Badghis zodat de kandidaten campagne kunnen voeren. De regering wil ook in andere gebieden wapenstilstanden sluiten. Foto AFP Afghan employees for the Independent Election Comission (IEC) move ballot boxes onto a truck at the IEC center in Kabul on July 28, 2009. Afghanistan's people will go to the polls to elect the next president on August 20 as the second election after the defeat of the Taliban in 2001. AFP PHOTO/Massoud HOSSAINI AFP