Tourwinnaar Contador heeft nog veel te leren

Lance Armstrong heeft kribbig gereageerd op de uitlatingen van zijn ploeggenoot Alberto Contador, die gisteren in Madrid vertelde dat hij en de Amerikaan op gespannen voet leven. Volgens de Spaanse Tourwinnaar zorgde hun koele persoonlijke relatie voor spanningen in de Tourploeg. Armstrong diende Contador daags na de Tour, waarin de Amerikaan derde werd, van repliek via zijn vaste uitlaatklep Twitter: „Als ik hem was, zou ik stoppen met zwetsen en zijn ploeggenoten bedanken. Zonder hen zou hij nooit hebben gewonnen.”

Armstrong verwijt Contador, wiens bijnaam ‘de revolverheld’ (El Pistolero) luidt, egoïsme. De zevenvoudig Tourwinnaar laat zijn ploegmaat weinig subtiel weten dat een ploeg niet om een ego draait. „Hey Pistolero”, twittert Armstrong, „there’s no I in TEAM.” Blijkbaar hebben de twee deze kwestie al eerder besproken, want Armstrong vervolgt: „Wat heb ik je in maart gezegd? Nog een hoop te leren, nogmaals bevestigd.”

Contador had gezegd geen relatie met Armstrong te hebben. „Mijn relatie met Lance bestaat niet. Ook al is hij een groot kampioen, ik heb nooit bewondering voor hem gehad en zal dat ook nooit krijgen.”

Zowel Contador als Armstrong ontkende de afgelopen weken tijdens de Ronde van Frankrijk verschillende keren dat er sprake was van spanning. Contador kwam daar dus op terug. „Het was een moeilijke situatie. De twee belangrijkste renners in het team stonden op gespannen voet met elkaar en dat bracht de rest van de staf en de renners in een ongemakkelijke positie”, aldus de 26-jarige Spanjaard. Contador, die de Tour in 2007 ook al won, is gisteren in zijn woonplaats Pinto, nabij Madrid, gehuldigd. (ANP)